Johnny van Doornplein 14, Arnhem
026-2062101
info@johnnyvandoornplein.nl

V&D-pand Arnhem: geen ramsjwinkel, maar kleine ondernemers en escaperooms

De leukste plek om te zijn

V&D-pand Arnhem: geen ramsjwinkel, maar kleine ondernemers en escaperooms

ARNHEM – Vanaf augustus moet er weer reuring zijn in en om het voormalige pand van V&D en Topshelf aan het Johnny van Doornplein in Arnhem.

In het Johnny van Doorn Center, zoals het pand gaat heten, krijgen (startende) ondernemers op de begane grond een kans. Voor een gering bedrag kunnen ze daar een kleine ruimte huren.

Initiatiefnemer Bernard ’t Jong van Leegstandbeheren.nl: ‘We zorgen voor een sfeervolle setting, picknickachtig. Met doordeweeks liveoptredens, waar mensen zittend op een bankje naar kunnen kijken.’

Escaperooms en workshops

Ook komt er een zogenoemde leisure-etage met onder meer escaperooms. Verder worden er workshopruimtes en vergaderruimtes gecreëerd.

Volgens ’t Jong gaat het om een tijdelijke invulling, in eerste instantie voor een halfjaar. ‘Maar als het een groot succes wordt, kan het ook zomaar 2, 3 of 4 jaar worden. Wie weet.’

Voor geïnteresseerde ondernemers wordt 17 mei een informatieavond gehouden.

‘Geen ramsjwinkel’

Björn Brink van verhurend makelaar CBRE is blij met het initiatief. Vooral omdat het Musiskwartier veel leegstand kent. ‘We willen het gebied met zo’n creatieve impuls tot leven laten komen. We wilden er sowieso geen ramsjwinkel in.’

Intussen wordt er gezocht naar een oplossing voor de langere termijn. Brink: ‘Dat blijft het hoofddoel. We hebben al met veel partijen gesproken, maar de ervaring leert dat oude warenhuizen niet heel makkelijk zijn in te vullen.’

De kans dat één partij het hele pand gaat vullen, acht Brink vooralsnog niet heel groot. Volgens hem wordt er naar diverse opties gekeken, ook naar een combinatie van kantoren en (studenten)woningen.

Fashion + Design Festival Arnhem

Vanaf 1 juni is er ook al bedrijvigheid in het pand. Zes weken lang is het de hoofdlocatie van het Fashion + Design Festival Arnhem. Het pand wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot F&D (Fashion & Design).

Na het faillissement van V&D trok Topshelf 30 april 2016 in het pand, maar het werd geen succes. September 2017 maakte het warenhuis bekend dat het vanwege tegenvallende resultaten eind dat jaar stopt. Het was niet gelukt om de huur omlaag te krijgen. De uitverkoop blijkt wel een succes: Topshelf zingt het in Arnhem tot 3 maart uit.

Henrico Pit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *